22.08.2018 г., 12:03 ч.  

Плужеци 

  Поезия » Гражданска
396 1 2

Само слуз носят

                      плужеците -

                            като следа!

 

Безгръбначните -

                      обречени са

                             да пълзят!

Полета и Синевата -

                       вече са

                                беда!

Мрънкат,

                        суполиват се,

                              от малкото 

                                          сълзят!

Питам -

                за какво ли 

                             Майка 

                                    ги е раждала,

или -с плътта си -

                   да наторяват 

                                  таз Земя?!

Ялова фиданка

                     тя ли е 

                          засаждала,

та в пазвата,

                 като

                    хомот -

                        носеща

                             срама,

че не

       Човек -

             червей -

                    с обич

                         е израждала!!!

 

21.08.18г.

ШАНИ

 

 

© Шани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Весела, благодаря за съвета!
  • Към автора и редактора, публикувал стихотворението - думата е плужЕци, а не плужАци.
    Хубав ден!
Предложения
: ??:??