17.09.2015 г., 22:09 ч.

По Ангел Попов - „Животът не е справедлив /засега/, но не свиквай с това…“ 

  Поезия
392 0 0

Несвикнало с несправедливостта,
сърцето възроптава
и блъска, и превръща в реч кръвта,
и благодат вселява…

 

То истина и жертвен е Агнèц,
без завист и без корист,
и с волята на Бога–Младенец
поема чужда горест…

 

И не защото райските места
места са по вкусà му,
се бори то с несправедливостта -
тя ѝнак ще осъмне…

 

…………………………………………

 

Сърцето блъска, тлее и хабѝ се -
с молба: „О, Бяло Вѝдело, явѝ се!…“ …

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??