18.12.2007 г., 10:50 ч.

По ръбовете сетност има... 

  Поезия
699 0 21


***

По ръбовете сетност има...

Вещае смърт... но няма да я пусна...

ще я бера така... ранима...

ще те върна в теб... ще те възкръсна!

 

 

Предал се вече... закърняваш...

Студът си пуснал... да върлува...

В хралупа зимна залиняваш...

Сънят ти мъртъв е... не струва!

 

Ще го обирам! Ще те будя!

Със слънчевост ще те топя до сълзи!

Със жив живот ще те пребродя...

да потечеш през слънчоречни бързеи...

 

 

По ръбовете сетност има.

Смъртта си викаш във безвремие...

От мен вземи си... чиста зима...

Снегът й е предвестник...

                                              на рождение...

 

 

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??