21.05.2006 г., 11:10 ч.

По залез денят заспива 

  Поезия
668 0 1
  • По залез денят заспива,
    като дете, лудувало с лъчите,
    настъпва нощ, заплита сенки.
    Дори в такава нощ студена,
    небето е смарагдово - синьо!
    Звездици, трепкащи блещукат!
    Отпивай бавно виното уханно,
    което влива във вените ти сила,
    когато видиш падаща звезда,
    пожелай си сбъдната мечта.
    Че сме звезди и в лунното сияние,
    среднощно бродим в свят - мечтание...
    И тихо ще си тръгна, а ти ще ме сънуваш.
    Насън ще те целуна... ти ще се усмихваш.

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нежността и искреността на Джейни.Това не ме изненадва.Прекрасни са и трите стихотворения!Хенри!
Предложения
: ??:??