4.12.2007 г., 16:16 ч.

Победа 

  Поезия
490 0 3
Няма да се боря за победа.
Напротив! Ще живея, за да губя.
Жадните за слава ще погледам -
прозрачни са. Отдавна им се чудя...

Няма да печеля! Твърде лесно
можеш да избуташ друг съперник.
Най-велик си! Най-могъщ! Чудесно,
само че триумфът е мошеник.

Победите - тях също ги умея,
но пия от загубилия извор.
Ликувайте, но аз ще ви се смея,
печелите, а моето е избор!

© Петя Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??