20.09.2006 г., 12:37 ч.

Под знаменателя - ЖЕНА 

  Поезия
691 0 6
Не ми измисляй име.
Аз нямам имена.
За всички непозната,
под знаменателя - Жена.
Но в двете си ръце събрала,
на Слънцето лъчите, на мъката - кръвта,
да заплаче не можала...
под знаменателя - Жена.
В очите ми дъжда прокапва,
косите ми - среднощна пелена.
Изкуството да се усмихвам и да плача...
под знаменателя - Жена.
Мога с две очи да сгрея
вековни планини от лед.
Мога със смеха си да запея,
да разбушувам тихото море.
Аз мога всичко, в себе си го нося,
наречено под знаменателя - Жена.
Но за всички си оставам непозната.
Не ми измисляй име... Нямам имена.

© Марина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??