28.07.2007 г., 11:29 ч.

Подражанието......... 

  Поезия
715 0 4

            "Подражанието не може да

надмине образеца.Подражателят

обрича сам себе си на безнадеждна

посредственост."

                             ЕМЕРСОН

 

 

Защо си мислиш, че си нещо,

когато гледаш ме в очите?

И всичко ти копираш вещо -

това до болка теб руши те!

 

Да стигнеш мен, мечтаеш явно,

но някак ти убягва тук,

едно-едничко, меродавно -

излъчването, като звук.

 

Недей погубва се сама,

защото всичко става пошло!

Сама оставаш си в нощта,

но има ли в туй нещо лошо?!

 

Едва ли ще ме разбереш

в заблудата си, тъй безсилна!

Злобеенето не е фреш,

от който ти да станеш силна.

 

Интригата ти е  в кръвта,

о, Завист - сваляш ниско шапка!

Недей окаляй с теб света,

ще си останеш тъпа патка!

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??