19.04.2016 г., 16:12 ч.

Половинвековен... хлапак 

  Поезия » Хумористична
524 0 9

 

Мъжът на петдесет /о, толкоз много?!/,
за някои дами, странен може би,
особено за тези с поглед влогов,
най-влюбени във себе си, уви!

Дори и да звучи половинвековно,
това е възрастта на любовта,
в която „полът силен” безусловно
желае да  обязди  младостта.

Не се приема той за  "бита карта",
че стигнал е до "края на света".
Животът му, макар не залъгалка,
току го сюрпризира със мечта.

Мъжът на петдесет е дъб със корен,
чрез клоните си дирещ светлина,
но някога… по вятъра си гони,
ту слава, ту Михаля, за беда.

Уж стъпил си е здраво на нозете,
но често му порастват и крилца.
Мъжът, половинвековен, разберете,
хлапак си е… с тинейджърска душа.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??