9.05.2018 г., 10:01 ч.

Послание 

  Поезия » Гражданска
336 0 0

 

 

Събудих се рано, погледнах навън.

Отново е бяло, безмълвно красиво.

Погледнах Луната, тя сякаш ми рече:

Добро утро! Добре си дошла!

 

Попитах неволно къде?

В света на мечтите- отвърна ми тя.

Там където няма лъжи, няма омраза,нито злоба дори,

там където има само красиви мечти.

 

Свят отдавна забравен от всички ни!

Волно или неволно заменихме го ний!

С болка, тъга и сълзи. Нерадостни дни.

Но защо? Нима харесва ни  много това!

 

Нека бъдем разумни  и света да променим.

Нека бъдем Човеци - не твари безверни.

Нека бъдем хора с добри сърца!

Нека бъде така- за да го бъде света!

 

Сирни Заговезни е сега. Ден за прошка.

Прошка давам! Прошка искам!

Нека си простим. Нека ни простят.

За бъде занапред- здраве, щастие, късмет.

 

Животът да си променим.

Можем го това нали?

Заедно  да кажем на света.

Нека бъдем  хора с мечти.

 

Аз и Ти! Тя и Той!

То и Те! Ние и Вие!

Свят по- различен!

Свят така мечтан и обичан!

 

Погледнах отново Слънцето изгря!

Сякаш намигна и тихо прошепна:

Нека бъде така! Нека  тази мечта!

Докосне Човека и стане съдба!

 

 

© С. П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??