28.05.2022 г., 23:14 ч.

Последни думи, изповеди 

  Поезия » Любовна
135 0 0

Езерата ни завещават
тайни пророчества от преди -
подсещат ни горчиво
за невъзможните мечти...

 

И в сънищата -
мрачни средства, последни думи
и изповеди -
посърваме -последни думи,
отчайваме се - изповеди!

 

Събудих се - слънцето леко ме побутва със лъчи,
уплашено - последни думи,
загрижено - изповеди!

 

-Как мина? - вика то.

Излюпих се от черната черупка
на просто някаква мечта
и си помислих, че съм умрял -
ех, жалко, смъртното одеало
не съм си постлал!

 

Живеем - последни думи,
беше просто сън - изповеди!


 

© Боян Ламбев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??