5.05.2024 г., 21:27 ч.

Последният римуващ мохикан 

  Поезия
116 4 4

ПОСЛЕДНИЯТ РИМУВАЩ МОХИКАН

... е, как да не повярвам в чудеса? – за мене всички слухове са верни,
започна да ми никне пак коса – брадата ми – и тя! – взе да се черни,
във страшна спортна форма, призори направих две-три лицеви опори,
дори отказах биричките три! – и хвърлих се в поредната love story,
на джогинга сабахлен бях тайфун, във фитнеса цял ден подхвърлях гири,

и Фейсбук гордо каза: – Ашколсун! – девойчици ми редна във шпалири,
следобеда в басейна плувах бруст, затегнах тракта с три бонбона смекта,
прочетох Кафка, Джойс, Флобер и Пруст – да ми заякне малко интелекта,
кво да говорим! – намбър фърст и уан, и плюс това поет и мъж-мечтател –
последният римуващ мохикан – Валери Станков! – ваш добър приятел.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??