30.03.2014 г., 23:06 ч.

Позволете ми да се защитя... 

  Поезия » Гражданска
282 0 0
Позволете ми да се защитя...
/опит в стил „Даскалска поезия”/
 


Светът ме обвинява,
че насън летя.
Мисля, имам право
да се защитя.
 
Моите нещастия,
моите беди –
горд и безучастен,
този свят следи.
 
И ме пита колко
още ще търпя
хули, срам и  болка,
низка клевета.
 
Аз пък си мечтая –
с всичко през нощта
смогнала, накрая
бързо да заспя.
 
Да сънувам цветни
сънища – и с тях
дните неприветни
звездно да теша.
 
Да усещам нежен
мирис на цветя,
да се чувствам лека –
в полет над нощта.
 
После рано – будна
с първите зари,
ново утро чудно
да ме озари.
 
Да поема риска
пак да полетя,
към това, що иска
моята душа.
 
А пък то е просто –
детски гласове,
радостно докосване,
нови светове!
 
Господи, каквото
да ми отредиш,
остави  в живота ми
учителските дни!
 
Тази територия
ти ми запази -
да разпалвам пориви
в детските души.
 
Да летя с мечтите им
в бъдещия век.
Да чета в очите им,
че съм и аз човек.
 
Зър-р-р, звънецът бие,
влизаме във час.
И от вас не крия –
тук съм в пълна власт.
 
Светове изграждам,
вечност майсторя.
Смесвам цветовете
и дъга творя.
 
Дишам и живея –
чувствам, че летя!
А светът се смее.
Нека е така!
 
 
29.03.2014 година


 
ВАКАНЦИЯ-Я-Я-Я-Я-Я-Я! :) :) : )

© Венета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??