4.10.2007 г., 16:02 ч.

Позволи ми 

  Поезия
744 0 22

Позволи ми да те обичам.

Ала така, както аз го умея...

Да съм твоя, не се вричам.

Не шепна клетви. Не смея.

Аз в огън стъпвам и търпя.

Лицето в белези не крия.

Ала душата, нея ще спася.

Не е безгрешна. Орисия.

Грехът е в мен. Нали съм Ева.

Един ли камък изтърпях?...

Леки бяха, успях да ги поема.

Дълбоки рани нямам от тях.

Адът е страшен! Не отричам.

Ликува дяволът, че съм за там.

Изгарящо е, но го изричам.

Умра ли утре, мястото си знам.

Мълчи, позволи да те обичам.

Избрах така. Грехът е само мой.

Разбрах. На ангел ти приличам!?

Ангел бях преди... В съня твой.


(а)  04.10.2007

© Анета Саманлиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??