24.05.2011 г., 11:11 ч.

Празник български 

  Поезия » Гражданска
686 0 11

ПРАЗНИК БЪЛГАРСКИ


            Поздрав към всички ОТКРОВЕНЦИ!



Фанфарите

звучат тържествено

отново

за ПРАЗНИК БЪЛГАРСКИ -

велик,

свещен!

За празника

на българското свято

слово -

възторжен,

ведролик

и вдъхновен!

От Кирил и Методий -

славни,

преблажени,

до днешния усмихнат

майски ден,

вървим към бъдещето

с вяра,

устремени,

по път,

от ярко слънце озарен.

Тъй както светлината

радва ни очите

и птиците

на воля

в утринта летят,

така и словото

възражда ни душите

и хиляди сърца

с надежда

и любов

туптят.

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??