24.12.2019 г., 7:50 ч.

Преди Коледа 

  Поезия » Гражданска
368 1 0

 

Преди Коледа навсякъде свети,
блестящи витрини очите привличат.
Дали сърцето днес ще усети,
тези, които докрай го обичат?

 

 

Кому е нужен този блясък навън,
щом толкова хора едва оцеляват?
И виждат празник само насън,
с хляб и сол трапеза сглобяват.

 

 

Заря за минути, бомбички, смях,
викове, песни, шумно до късно.
Забравяме Коледа, истински грях,
дните са светли, а до нас - мръсно.

 

 

А е хубаво всички да бъдем край масата,
с хора любими да си честитим.
Това е за светлия празник украсата,
щом сме заедно да благодарим!

 

 

Явор Перфанов
22.12.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??