25.06.2009 г., 21:07 ч.

Предизборно 

  Поезия » Гражданска
621 0 3

 

 

                     Предизборно

 

Ако преди  да се взреш в обектива на камерата

            си погледнал  в огледалото на душата си

Ако преди да застанеш пред микрофона на радиото

            си отговорил  на въпросите  на дъщеря си

Ако преди  да обещаеш на електората

             просто си помълчал със приятеля си

Ако преди да нагазиш във блатото

              предвидливо си имунизирал добротата  си

Ако преди  светкавицата на апаратите

             те заслепи слънчевият лъч в планината

Ако преди да те потупа Председателят

            си притихнал в прегръдката на баща  ти

Ако преди да поискаш гласа ми

            само толкова  си направил  поне

            може би бих гласувал за тебе

 Ако  не – откъде-накъде

            Kойто иска  да слуша пороя

           предизборни глупости...

 

А пък аз  -  аз ще слушам  „Любэ”

 

 

© Любител Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??