10.05.2013 г., 11:08 ч.

Предизборно 

  Поезия » Гражданска
314 0 2

Предизборно

 

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МЕН, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС!

         Та кой съм и какво съм аз –

         доказал съм го вече,

         а туй, че някой злобно вий -

         на дявола е връчен.

         - Ех, байно, всичко не успяхме

         да изтипосаме навреме,

         ти не разбра, но ний разбрахме,

         че ВЛАСТ НЕ ВЗЕМА СЕ С ПЪЛЗЕНЕ...

От много “ЩЕ” едно остана –

ще бъркам във държавна яма

не с пръсти, а със цяла шепа

в едно с партийната ми чета.

         Ще си довърша аз палата,

         ще се шлифовам във играта,

         ще вдигна три метра ограда,

         ще хвана секретарка млада...

         В годината поне веднъж

         ще идвам кат “държавен мъж”

         да видя как електоратът

         живурка стадно по селата...

                  Че път ме чака из Европа

                  със мойта нова Пенелопа

                  и сметките си да оправя

                  с таз бедна, шантава държава.

         Потънал в изборен захлас,

         изтръпвам целият в екстаз...

         Гласувай с мойта бюлетина,

         о, ако можеш, за седмина...!!!

 

Донка Ботева

© Донка Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??