20.06.2012 г., 0:14 ч.

Преселник на Луната 

  Поезия » Хумористична
547 0 8

Тука, на Земята, вече става тясно!

Търся на Луната мъничък парцел!...

Най-безцеремонно днес съсед отдясно

с бентлито си моя паркинг е завзел!

 

А пред входа бясно куче ме напада

и в самозащита тегля му ритник –

веднага дотичва еколожка млада

и съвсем законно удря ми плесник!

 

Вечер пък не мога да заспя спокойно

от купони шумни до един, до два...

Всичко на Луната ще си плащам тройно,

но поне ще мога там да се наспя!

 

През стената чувам как гласец намила:

"Погледни, бе... онзи вечно е с късмет!

Щял да си купува на Луната вила,

а пък ти се кьориш в "Анимал Планет"!

 

Как да го опишеш тоз живот човешки?!

Ще изтегля кредит, но ще отлетя!

Тук Земята доста натежа от грешки!

Горе – в безтегловност – ще съм у дома!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??