21.12.2007 г., 11:55 ч.

Превзе сърцето ми 

  Поезия
491 0 5
 

Превзе сърцето ми с милувка тиха

и мислите ми с вихрен конен бяг...

Сълзите ми гальовно днес отпиха

от свежестта на доверчивия ми сняг.

 

Превзе душата ми със огнените трели

на чувствата, с нетленно тържество.

Зениците ми от любов са отмалели

и в кладата на свято тъждество

се раждат песни, и най-светли химни,

и оди радостни превземат свят красив.

За теб, за нас, са чувствата взаимни,

в летежа бурен и потръпващ, жив.

 

Превзе ме с глас, с усмивка, нежно,

при слънчева омая ме отвлече.

Превзе сърцето ми копнежно,

душата ми превзе... човече!

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??