27.08.2023 г., 21:17 ч.

Принтерът на Бога 

  Поезия
206 2 3

ПРИНТЕРЪТ НА БОГА

 

... да дишам другояче аз не мога – как да живея? – примерен и тих,

във мен е включен принтерът на Бога! – и аз принтирам всеки негов стих,

каквото ми диктува, го записвам със благ молив на празния бял лист,

и Той ме черпи биричка със чипса, че съм пред Него праведен и чист! –

понякога тъй бащински ме хока, че ставам пак послушното момче,

 

забравям как съдбата е жестока! – със мен – додето Времето тече,

и как – щастлив под думичките Божии – и аз ще си отида от света

с прекрасната илюзия, че може красивия Му стих да ви чета!

Дори да грохна нявга в изнемога, аз сметката за ток си я платих!

На този свят бях принтерът на Бога – и разпечатах всеки Негов стих.

 

25 август 2023 г.

гр. Варна, 13, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??