20.07.2020 г., 4:53 ч.

Приспивна 

  Поезия » За деца
700 1 2

              Приспивна

 

  Хайде да заспива звездичката,

Сънно да положи главичката...

Хайде да приспим и юначето,

Вече да му свалим калпачето!

Да затворят очички,

Да затворят устичка...

Да завием ръчичките, да завием крачетата...

Да погалим ушичките, да целунем вратлето,

да ги сложим в креватчето, да пощипнем нослето...

Лека нощ на сърничките, лека нощ на мечетата,

Лека нощ на тревичката, лека нощ на козлето!

Лека нощ на ветреца, лека нощ на щуреца!

Мама нека заспива, татко нека почива...

Ангел бди над децата, обикаля земята,

Сън дечица сънуват, с лодка в небето пътуват

Учат се лодка да карат, в зори при мама да слязат!

Лодката има си име, казва се : “Мамо, гушни ме!“

          ..........

  Вече е заспало юначето, няма му го калпачето.

  На шарена черга легнало, млък, Петльо, не буди го!

До него пъстро писанче, на шия с ново  герданче.

Кака му сложи герданчето, пременено да е писанчето!

Спи и мърка в креватчето, с песен  приспива ѝ братчето..

© Neli Kaneva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря , Даниела, това чувства всеки, когато заспива дете.
  • Приятно чувство изпитах - топличко, сладичко...
    Чудесно детско!
Предложения
: ??:??