18.01.2019 г., 4:23 ч.

Приспивна песен 

  Поезия » Гражданска
494 1 3

Приспивна песен


Свидна

 

- Чедо, малко недовиждам,
но пък тебе те съзрях.
Ще поседнеш ли до мене
знам, че целия съм в прах?

 

- Представи си, че съм дядо,
дългокос и със брада,
нищо ,че съм като дявол
тъй рисува бедността.

 

- А така, сега попей ми,
нещо да е за деца,
да ме сгрее, да ме стопли,
тъй с усмивка ще заспя!

 

И детето му зашепна,
после весело запя,
от очите вече слепи,
сякаш бавно заваля...

 

- Хайде дядо, аз си тръгвам,
а пък ти си почини.
Светлината се отдръпна:
- Чедо, Бог над теб да бди!

© Евгения Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??