6.12.2007 г., 11:12 ч.

Приставам ти... 

  Поезия
1074 0 31

( по фолклорни мотиви )

 

 

Приставам ти...
По-гола и от истина.
И по-прозрачна от очи детински.
Дойдох сама...
От рожба триж по-искана.
Копнеж потаен в сънища момински.
Помолих дъжд -
да навали в очите ми.
И ветровете - тялото да ваят.
Дъга стопих...
И шарени, косите ми
посоките към мене да чертаят.
Небе съших...
И дреха тънковезана
омаях в доба - тъмна и мълчана.
За тебе съм -
невеста ненагледана.
Зорица ясна с обич пожелана.


05.12.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??