23.08.2007 г., 11:50 ч.

Привиден свят 

  Поезия
720 0 4
                       Привиден свят

Когато се погледнеш в огледало,
виждаш привидна красота.
Но ако искаш да видиш отражението,
огледай своята душа.

Когато шептиш на някого, че го обичаш,
той не ще ти повярва.
И недей да му се вричаш,
защото любовта се доказва.

Когато слънцето залязва,
обляно в дивна красота,
сякаш един живот угасва
под блясъка на цялата земя.

Когато звездите изпълнят
синята празнина на морето,
вълните притихват,
упоени от дъха на небето.

Когато слънцето изгрее
над новия привиден свят,
нов живот започва да живее
и пак се повтаря целият този кръговрат.

© Деница Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??