Защо отне ми любовта,
защо постъпи с мен така,
защо ме тежко нарани
и забрави хубавите дни?
Приятелка ми бе добра,
но завладя те завистта,
измами ме и изневери
на приятелството ни дори.
Отне ми любовта голяма
със лъжи и със измама,
от приятелка добра
се превърна в зла жена.
Чистата и искрена любов
устоява във света суров,
любовта, добита чрез измама,
се превръща във лъжа голяма.
Ако искаш истинска любов,
чуй последния ми зов,
бъди ти искрена, добра
и ще те обичат за това.
Прощавам ти, но слагам край,
приятелството бе дотук,
за мен изменница си ти
и повече не ме търси.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Всички права запазени