27.03.2011 г., 22:11 ч.

Пробуждане 

  Поезия » За деца
1448 0 15


Хлуе горска утрин свежа!

Слънчо галено пече.

Чезне преспицата снежна –

тънка вадичка тече.

 

Вред из росната поляна

се събужда цвят след цвят.

До игличина засмяна

минзухарко точи врат.

 

Теменужка закачлива

гъделичка кукуряк.

В утрин приказно красива

Пролетта зашета пак!

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??