8.04.2009 г., 8:59 ч.

Проклета Маргарита 

  Поезия
840 0 10

Откакто им я взе,
са вечно гладни.
И вечно се оплитат
в празнотата си.
Защо я взе?!
Проклета Маргарита!
Защо отнесе всичко
с свободата им?

Не ти ли стигат,
бедна Маргарита,
листенцата от рози
във албума?
И снимката му –
тайната икона –
която те тресеше
като чума.

Но ти си ненаситна,
Маргарита!
Просторите
потънаха в земята,
да дирят тебе –
вещицата скрита,
която им погълна свободата.


Откакто ти я взе,
са вечно гладни...
И вечно се оплитат
в празнотата си.

А Маргарита
просто търси своя Майстор.
Превзела всичко свято
с любовта си.

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??