Слънчева и топла пролет
усмихва ни деня в захлас.
Припяват птиците във полет,
любовни химни... все за нас.
Възраждат пориви вълшебни,
прегръщат пак света с криле.
А ние вярваме... наивни,
че щастието носим във ръце.
Изхвърляме злъчта на пътя,
злината смачкваме с крака.
Измитаме праха в душата...
и го погребваме в пръстта.
Разцъфва цвете пъстроцветно,
уханно като пролетта.
Дано не вехне мимолетно...
Дано пребъде в красота...
Честита Пролет, приятели!
Нека цветето на добротата винаги цъфти в душите ни!
© Таня Мезева Всички права запазени