12.05.2023 г., 11:38 ч.

Пролетен бриз 

  Поезия
105 0 0

 Нежно дихание на цветни багрила.

О, омайна приказка, свежи мисли и нежни ласки.

 Пролет е! 

Аз усетих закачливи мисли в мен –

децата си играя на воля и кученцата вървят спокойно.

Паркът и алеята са заличени

от цветен прашец от дърветата.

Нежните лалета, зюмбюли,

нарцисът са цъфнали, като майки ден.

Ние обикаля около тях,

да помиришем техния аромат.

Красиво, загадъчно,

ние, хората, си правим този приказен свят,

да е красив за нас самите.

Пролетта е жива, свежа и прекрасна.

Бих я нарисувала,

като цветен квартал на морския ни град Бургас.

© Десислава Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??