4.09.2007 г., 15:33 ч.

Прозрение 

  Поезия
1283 0 3
Залисан всеки в своите грижи,
лети днес в мрачен делник, сив,
и в суета се главоломно движи,
далече от живот красив.

Един богатства да натрупа,
друг - слава с безпределна власт.
Душа с пороци да затрупа,
за трети смислена е част.

Но стълба, знай, че е животът,
веднъж си горе на върха,
а после долу, под хомота,
на тежка мъка и тъга.

Затова, в дни на възходи,
не забравяй и за миг,
за сиромаха, който броди,
за къшей хляб, че е велик.

В период на мъка и страдание,
не се отчайвай и тъжи,
защото той е оправдание,
за всички наши светли дни.

© Виктор Костадинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??