Ти си като волна птица,
искам с тебе да летя,
в облаците да кръжим,
да пребродим ний света.
Но крилете ми са тежки,
приковани в таз земя,
плача със сълзи и не мога
тез окови да строша.
Ще те гледам от земята
ще се радвам редом с теб,
как се рееш в небесата,
аз ще бъда с теб навред.
И ще скитаме в съня ми,
пръв петел дорде пропей,
ще танцуваме на воля,
докат‘ слънцето изгрей.
© Мом Всички права запазени