Комсомолки... мажоретки,
малко спортен риболов!
Много Узо - с равносметки
все за Първата Любов!
Няма как - да се размина
с този спомен, за жена -
Как с любимата Дружинна
се целувахме в нощта!
Нощем, двамата на плажа
как играхме сантасе!
Как със Здраве - се омаза,
а нарече - мен прасе!
Как танцувахме, Ламбади,
с черна музика, дори!
Как доволни, луди, млади
бихме тъпана в зори!
Как ме лъга - тя... в очите,
че не вярва в Любовта!
Но брои над нас звездите,
и им слага... имена...
В развълнувани - морета,
с нея правех чудеса!
Тя бе - Първата... планета!
Първа истинска жена!
.....
Чудна бе... И беше друга!
Ще я мисля доживот -
Как с Дружинната - съпруга
вкъщи ставам на идиот!
Юри
Йовев
Юни
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Поздрави!