4.12.2019 г., 10:20 ч.

Първият сняг 

  Поезия » Гражданска
532 0 0

 

Заваля.
Не дъжд,
а истински сняг.
И как изведнъж
навън побеля
целият град.

 

А снегът,
като дете,
с първите си крачки,
пристъпва плахо напред.


И вижда във всичко играчки,
не натрупва, а превръща се в лед.

Когато порасне,
и се сблъска с лютия студ,
в дните празнични прекрасни,
ще се задържи снегът и тук.

Ще ни носи всеки ден усмивка,
за красива зима, със снежна покривка.

 

 

Явор Перфанов
03.12.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??