16.07.2013 г., 20:38 ч.

Първо зъбче падна 

  Поезия » За деца
1798 1 1

 

Падна зъбчето ми бяло -

от нанизчето изхвърчало!

„Пак си сладък” - каза мама -

и целуна ме засмяна!

 

„Хайде, вранке, зъбчето клъвни

и желязно ти ми донеси! -

Ябълки и круши аз да хрускам

и принцески чудни за закуска!”

 

Новичко ще ми поникне, знам,

и ще стана силен и голям!

А сега... ще се усмихвам щърбовато,

за да имам после перлички в устата!

 

                        

© Костадинка-Коце Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??