21.02.2012 г., 14:56 ч.

Ранна Пролет 

  Поезия
812 0 3

РАННА ПРОЛЕТ

 

Сега е още февруари,

при нас веч' няма сняг,

кокичета и минзухари

напомнят - идва пак!

 

Виж - навред е всичко пусто ощ'

и злак не зеленей,

но знам, пристига пролетта със мощ

и птичка ще запей.

 

Сега е още тя загадка

в месец още снежен,

но идва тя с усмивка сладка,

с полъха си нежен.

 

Обичам таз загадка мила

във въздуха тъй свеж,

пробужда в мене радост, сила

и сладостен копнеж.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??