5.07.2011 г., 20:29 ч.

Равносметка 

  Поезия » Гражданска
449 0 0

Слава. Почести. Премиери.

На сцената фалшивия звук.

Търсим се да се намерим,

а живеем един без друг.”

Н. Йорданов

 

Как бързо времето отлита

и нито тебе моли, нито мене пита!

Във своята стихия животът ни въвлича,

рискованото в нея безумно ни привлича!

 

Цветя, писма, любовен плам

до време са, аз вече знам,

а след това тъга и сивота

дали е справедлива човешката съдба?

 

Още малко млада ще съм аз,

залязва вече звездният ти час.

Пари, жени, коли не ги мисли,

а простичкото, земно щастие търси.

 

Не се поддавай ти на жалка суета,

а помисли дали е чиста твоята душа,

какъв е смисълът на някои неща,

ако за тях се плаща дяволска цена.

 

В света жесток, удавен от лъжи,

естествен, честен ти бъди.

Сребро в косите ни когато заблести,

все още да сме верни на нашите мечти!

 

Не може времето назад да се извие,

неволните ни грешки да изтрие.

Но с думи празни трябва да престанем

и нещо истинско в живота да направим.

 

Какво? Това не са сълзи, а капки дъжд,

те спътник са в живота труден неведнъж.

Достойнството си трябва ний да браним,

човешкото от дявола да пазим.

 

Отлитащата младост в нас да съхраним

и заедно напред, без страх да продължим.

Душите си в една да слеем

и даже след смъртта си да живеем!

 

 

© Румяна Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??