Paзкажи ми...
Всичко ми разкажи
От начало до край, разкажи!
Kъде те отведе живота?
Колко пътеки стръмни катери?
Колко върхове изкачи?
В колко пропасти падна
и как се изправи?
Колко непознати, в своят дом приюти?
Колко от тях, приятели ти направи
Колко от тях , се оказа, че са предатели?
Пя ли от мъка?
Плака ли много от радост?
Плува ли в буйни води?
Люби ли... много жени?
А онази...
единствената,
която да те приюти и претвори...
Да те накара, само със поглед,
в един миг да забравиш,
че си просто човек - простосмъртен!
И макар и за миг само...
за нея, да си Бог , всемогъщ!
Срещна ли я?
Изживя ли я?
Тази любов най-гореща!
Жестока!
Изпепеляваща!
Която белязва те до живот...
и оставя, белег дълбок и жесток...
Тази , на която... всичко прощаваш
Изживя ли я?
Или...
все още ме чакаш...
Да гориме заедно в нея
Наведнъж и в едно...
Valentina Mitova
12/10/2023
© Valentina Mitova Всички права запазени