2.07.2012 г., 15:26 ч.

Разочарование 

  Поезия » Гражданска
476 0 0

                   Разочарование

 

Посрещнхме с възторг и адмирация

половин век чаканата Демокрация!

Докато си допивахме възторга,

   видяхме Демокрацията мила,

          безсрамно яхната като кобила.

... От тия, дето ни поведоха

         пешком на манифестация,

               по мирен път да извоюваме 

                    жадуваната Демокрация...

Пред нас пешком те крачеха

                                             "в борбата",

но твърде скоро я "закъсаха"

                                              с краката!

И продължиха да ни водят смело,

              безсрамно яхнали гърба

                                   на наш'то дело...

 

Девин, 1995 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??