Разпродажба
Продаваме. Продаваме. Продаваме.
Дълбаем в себе си и търсим нещо.
По-ценното, което е останало
след бягствата от съвестта, след грешки.
За да го сложим пак върху везните,
които безучастно ще отмерят
количеството. А цената, скрито
и безрезервно, други определят.
Продаваме изкуството - купувайте
безценните фрагменти от душата ни!
Купете си и минало, то струва си -
предците ни с кръвта си са го плащали.
Купувайте култура и история -
богата е страната ни на древност!
Щом българинът си продава корена -
купувайте. Купувайте на едро!
Като вдовишка нива претършувана,
земята наша безутешно плаче.
И себе си да продадем - купувайте!
А после...
забравете продавача.
© Александър Калчев Всички права запазени