27.04.2023 г., 16:10 ч.

Разпятие 

  Поезия
115 0 0

Предателството ли Те прикова

Или Верността?

Нима човек способен е

да убие Бог?

Нима за Бог възможно Е

да не е Любов?

Роден, за този ден и час.

За камшика на палач.

За Кръст, пръст,

грях и мъст.

За Праведния Божи Пръст.

Издаващ тежката присъда

На смъртна самота.

Пирони. Копие и рани.

Кръв. Вода.

И писък на жена.....

О, колко погрозня Чудесният!

И как се сгърчи Всемогъщият!

В Него Славния не разпознах.

А грях, тежащ, лежащ, крещящ за смърт.

И аз.

© Дани Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??