22.02.2019 г., 16:17 ч.

Разтурена сделка 

  Поезия
564 3 7

Отмина филмът черно-бял

с' заглавие ,,От трън на глог".

Плакал си и си се смял,

благ си бил и бил си строг!

 

Висят въпроси на стената

и детски спомен мил:

каква за теб е тази дата,

когато си се появил,

 

та винаги си се подлагал

на всякакъв грабеж

и късметът ти е бягал

като горски таралеж;

 

от сделката ви със живота

доволни ли сте общо взето,

та му връщаш ти хомота,

а той те гони към небето?

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??