20.06.2007 г., 18:53 ч.

Реалността 

  Поезия
561 0 3

"Зад всеки успял мъж стои една умна жена"


Реалността се люби
с фактите,
потънала във платонична
загуба на време.
И в бледи утрини
се хвали с еротичните си
... похождения
на чаша турско,
(но не влачи свое бреме).
Реалността е страстна
... пушачка -
с нея пушат сутрин
и някои обстоятелства.
Те пред нея
си придават важности,
но знаят,
че  едно от другото зависят
(това не е епопея).
Общите интереси понякога
изграждат приятелства.
Реалността се храни
със своя оргазъм,
но любовта не ù е
"най-добрата приятелка",
(защото в нея няма сарказъм).
Реалността приема
предложения неприлични
и си плаща в грехове,
не търси чуждо опрощение -
за нея религиите са
... непривични.
Тя е преспала
със стотици крале.

              ...

От небесата пада
жупел дори
и през нощите,
защото осквернена
любовта си
отмъщава на
всичките, които
обичат човеци
със своите
възприятия...
и търсят слава
в опити да
приласкаят
фактите...
Но хората още 
не знаят,
че с тях спи
... реалността.

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??