20.11.2023 г., 14:31 ч.

Речник на забравените думи 

  Поезия
207 2 0

РЕЧНИК НА ЗАБРАВЕНИТЕ ДУМИ

 

... на смислени мълчания богат, побратим на египетските мумии,

останах нейде в по-добрия свят, там, дето спят забравените думи,

в букварчето на нашите деца, в прашасала от век в мазата книга,

от Бога дадените ни словца – обичам те, здравей, добра ти стига,

хладилници на колелца, бръмчим в безсмислени миражи и химери,

 

кой скри от нас Вълшебния килим и го ската в най-тъмните килери? –

защо ли, питам се, живеем тук? – животни, надарени свише с разум,

не смогнем ли дори единствен звук от бащините думи да опазим,

по-благи и от утринни роси! – роячета светулки помежду ни –

аз ще се моля Бог да възкреси в душите ни забравените думи.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??