2.08.2008 г., 13:07 ч.

Рекичке сребриста 

  Поезия » За деца
750 0 20

 

Тополнице чиста,
лъчиста, сребриста,
която безспир в планината течеш,
решихме да дойдем
на излет край тебе.
Дали си съгласна - какво ще речеш?

Край твойте градини
лески и къпини,
малини и ягоди сладки растат.
И кончета млади -
по твойте ливади -
край своите майки-кобили пасат.

На твоите бистри
води ромонливи
ще слушаме нежно напевния звук.
Край теб
ще се смеем, играем и пеем -
и няма да правиме никак боклук!

Рекичке лъчиста,
златиста, сребриста,
която безспир в планината течеш!
Решихме
да дойдем на излет край тебе -
дали си съгласна? Какво ще речеш?

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??