10.05.2023 г., 7:28 ч.

Решението 

  Поезия
120 0 0

Днес взех аз решение критично,

което изглежда може би първично,

самоличността си трябва да сменя

и ще започна видиш ли със следните слова:

 

Отказвам да бъда вече аз посредствен,

отказвам да бъда жертва на ума си,

и колкото и аз да мисля че е бедствен,

обещавам че няма да сломя духа си!

 

Ще започна с нещо може би логично

дисциплина в себе си ще изградя

звучи лесно чисто теоритично

но дълъг е пътя, по който трябва да вървя.

 

Ще страдам днес, за да може утре

щастие, което загнездено е вътре

искам най-накрая да изпитам

за това първо ще вкарам себе си в ритъм.

 

И когато настане време да бера плодовете на труда

ще се потупам глупавичко по гърба,

за да си напомня, че виновник за това

е моя милост и таз нестихваща борба!

© Емил Христев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??