5.10.2019 г., 17:16 ч.

Рими с акцент 

  Поезия » Хумористична
547 1 5

Обезличих се  в постните ви рими,

преядох с хляб в торбичка без фасон.

За по-разкършен ритъм съм петимна,

за нещо по-така, в стил belle chanson*.

 

За нещо all-inclusive** и британско –

континентално-морско и "оу кей",

аперитивът нека е Шотландско

с овчарски пай и Вълчо за трофей.

 

В стиха си съм заформила фиеста,

корида на удáрен с неудáрен слог

и ýдарно работя за... сиеста***,

да си подремна след "двубой" жесток.

 

Ала зове ме слънчева Елада –

прегазила Верлен и Лорка, По,

сънувам Нобеловата награда

с рефрен "По, по, Мария, сагапо****!"

 

Сънувам как мечтата ми ме хвали,

а до главата ми – торбичка с хляб.

Славейков с Ботев – кучета ги яли!

От утре съм на "лап-топ-стих-кебап".

 

 

5.10.2019

 


*belle chanson /фр./ – хубава песен

**all-inclusive /англ./ – който включва всичко

***siesta /исп/ – обедна почивка

**** Πω πω πω Μαρία σ' αγαπώ – гръцка народна песен

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??