1.01.2014 г., 22:46 ч.

Роден бряг 

  Поезия » За деца
785 0 2

Обичам морето ти синьо

и твоята топла земя!

Сърцето ти бие, родино,

с най-верния пулс на кръвта!

 

Защото си силна, прекрасна,

със слънчев и чист небосвод,

под който и с вяра пораснах,

и с обич към своя народ!

 

Че никъде, никъде няма

по-свиден от родния бряг –

тук, гдето, немигнала, мама

ме чака на къщния праг!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления за хубавото стихотворение!
  • Изгарящо с топлина и истинност звучи стихотворението.Бъдете здрав за да ни радвате с творчеството си.
Предложения
: ??:??