Родино мила
дèдина
до àдище
довèдена
Родино мила
бàбина
от сатанѝ
разграбена
Родино мила
бащина
робиньо
на фурдàщина
.....................................
Родино мила
мàмина
светиньо
БОГОплàменна
----------------------------------------------------
*По
Христо Ботев -
„О, майко моя, родино мила...“
© Стоян Минев Всички права запазени