13.03.2018 г., 8:53 ч.

Рубая по „Законът на Белла“ 

  Поезия » Източни форми
408 0 0

Рубая по „Законът на Белла“

от Андромаха (Белла)

 

Ти каза свършила ти е газта...
когато си минавал покрай мен
и гравитацията си смени оста
на друга гравитация във плен.

 

Във тишината се прокрадна шум
от пулса на сърцето на вселената,
сърце пронизано с куршум...
любовен гладиатор на арената

 

Такива са законите, уви,
че всеки, който търси - го намира.
Орелът дебне и кръжи...
и който трепне от любов - умира!

 

Омагьосан пред два лебеда под очите на джин

стоиш вцепенен, разбрал, че изходът е един -

без нея ти не би могъл да живееш

дори сред молитви на ходжа, епископ или равин...

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??