Рутина
Затрупани сме със рутинни задължения,
очакват ни отсам оттам разни постъпления.
Жадуваме да грабнем лев и два,
не осъзнаваме, че движим се едва-едва.
И мислим си, че скоро ще забогатеем
(Разбира се, не казвам, че не е възможно,
но нещо повече от ежедневен труд е нужно!),
а в действителност стоим и ‘времето си за живот’ пилеем.
Трябва устрем,
мотивация,
жесток подем,
дори градация.
И вместо да причакваме онези дребни постъпления,
ви призовавам за стремеж към нови проявления.
Ако бездействате, не ще се отлепите
от дъното и само в мислите си ще летите.
© Калин Кръстев Всички права запазени